Artiklar

Boda inledde träningarna

FC Boda har i veckan (29.4) inlett träningarna inför säsongen 2021. Nya tränaren Patrik Mattsson räknar med att han förfogar över ca 20 spelare.

- Det är ett rätt hyggligt antal, och en trupp som borde räcka till, och framför allt är det en intressant mix av yngre och äldre spelare. Yngsta är 17 år och äldsta 40 plus, men jag förfogar faktiskt över fler yngre spelare än jag hade hoppats!

Boda har inför säsongen aktivt gått in för att skapa ett lag bestående av öns egna spelare, och glädjande många som har spelat tidigare – både yngre och lite äldre – har kommit igen efter några års paus.

Också den tidigare lite bekymmersamma målvaktsfrågan verkar ha fått en stabilare lösning. Boda har nu två målvakter – som dessutom en gång i veckan får specialträning av gamla Bodabekantingen Erald Gjondedaj.

-Det ser stabilare ut på målvaktssidan, det är glädjande, säger Patrik Mattsson.  Det är fortfarande oklart när bollförbundets lägre serier kör igång, men det antas allmänt att division V, där Boda spelar i år, kan inledas i början av juni.  FC Boda tränar nu två kvällar i veckan. Tränaren Patrik Mattsson är nöjd över att ha ett lag som helt och hållet består av Kimitoöns egna pojkar.

29.4.2021

Tio mörka minuter fällde Boda i seriestarten

FC Boda åkte på en 3–1-förlust mot Peimari United 2 i seriestarten i Sagu på lördagseftermiddagen. Spelet stod rättvist 0–0 i paus, men andra halvleken inleddes för Bodas del med tio mörka minuter. Första Peimari-målet kom i 47:e minuten efter ett rörigt läge i straffområdet. 2–0 kom i 50:e minuten och i 52:a minuten åkte Bodas John Byman på rött kort efter en eftersläng. 3–0 rann in vid 54:e minuten och matchen var i praktiken avgjord. Fredrik Börman reducerade till 3–1 och sista halvtimmen var rena Boda-dominansen.

–     Det är den halvtimmen vi tar med oss till nästa match, säger tränaren Patrik Matsson, pojkarna spelade för varandra och stod för en kämpainsats. Men det hjälper inte med bra spel i 85 minuter, man måste ha fokus i 90 minuter.

Nästa chans till det har Boda kommande lördag kl. 15 då man tar emot Wilpas 2 på Bodavallen.

12.6.2021

3–0-seger för Boda i hemmapremiären.

FC Boda tog en övertygande seger i första hemmamatchen i division V på lördagen. Matchen mot Wilpas 2 slöt 3–0 efter 2–0 i paus. Boda saknade skadade Sebastian Westerholm i försvaret och Sven Ivars och Jimmy Röblom i anfallet (båda hade förhinder). Med tränaren Patrik Mattsson intill Jonathan Forsman i försvaret kom gästerna egentligen aldrig till skott.

Boda tog ledningen i 30 minuten, då Eddie Lindroos pangade in 1–0 efter ett lågt inlägg från höger. 2–0 nickade Andrej Karlsson in efter en perfekt lagd hörna av Fredrik Börman. 3–0 gjorde John Sandholm ca tjugo minuter in i andra halvleken. Målet var nästan en kopia av första målet, båda var varianter av intränade lägen.

Tränaren Patrik Mattsson var nöjd med vad han kallar en perfekt laginsats.

– Det som vi har övat in på träning, det gjorde vi i dag. Vi försvarade som lag och målen kom efter lägen som vi har tränat in. Det här var en lagprestation! säger en nöjd tränare.

Som Bodas bästa spelare premierades Fredrik Börman.

Boda spelar sin nästa match borta kommande onsdag (23.6) mot SC Wolves 2.

19.6.2021

Sen bortamatch för Boda i kväll

FC Boda spelar sin tredje seriematch i kväll i Pargas. För motståndet står Wolves 2. Tränaren Patrik Mattsson tror att det finns goda chanser till poäng.

– Men det här är tydligen en rätt jämn serie där små saker kan avgöra, så det gäller att vara vaken från början. Bra ur vår synvinkel är också att matchen spelas på gräs och inte konstgräs, vi är mer vana vid det, säger Mattsson.

Boda förlorade sin första match med 3–1 och vann första hemmamatchen 3–0. Kvällens match börjar kl 21.15. Mattsson tror inte att det ger några extra problem. Åtminstone lite äldre spelare är vana vid att spela sena matcher.


Kvällens öppningselva:

Mats Eriksson (mv), i försvaret: Viggo Henelius – Jonathan Forsman – John Sandholm – Jim Asplund, på mittfältet: Sven Ivars – Fredrik Börman – Albin Röblom, i anfallet: Andrej Karlsson – William Lemoine – Eddie Lindroos.

23.6.2021

Uddamålsförlust för Boda i Pargas

Boda gjorde tre mål, men det räckte inte denna gång. Värdarna Wolves 2 gjorde fyra och poängen stannade i Pargas på onsdagskvällen.

Hemmalaget ledde redan med 3–1 i paus, men Boda reducerade och kvitterade i andra halvleken. Wolves segermål kom i slutminuterna.

Enligt tränaren Patrik Mattsson hade Boda fler målchanser, men det räckte inte.

– Det var vår bästa match hittills, säger Mattsson, vi höll boll mycket mer än tidigare och insatsen var helt ok, men den som för fler mål vinner matchen.

Bodas mål gjordes av Sven Ivars, William Lemoine och Fredrik Börman.

Bodas nästa match är på söndagen den 4 juli mot TPK 2 borta.

Tränaren Patrik Mattsson delar efter varje match ut tre stjärnor till Boda spelarna.

3 stjärnor i dagens match fick William Lemoine, 2 stjärnor Albin Röblom och 1 stjärna Eddie Lindroos.

Matchen 12.6 mot Peimari United 2:
3 stjärnor: Fredrik Börman, 2 stjärnor: Jim Asplund, 1 stjärna: Jonathan Forsman

Matchen 19.6 mot Wilpas 2:

3 stjärnor: Andrej Karlsson, 2 stjärnor: Eddie Lindroos, 1 stjärna: Harri Björkqvist.

23.6.2021

Bodas lagkapten Christoffer Holmström: 

Kom och heja fram oss tillbaka till fyran.

 FC Boda har inlett en stympad säsong i femte divisionen. Lagkapten för säsongen är en av lagets veteraner, Christoffer Holmström. Han vill tillbaka till fyran. Och han hoppas publiken vill det samma – ”så kom och heja oss tillbaka till fyran”!

Christoffer ”Chrisse” Holmström, född 1994, började sin fotbollskarriär i AC Milan – som knattelaget från Dalsbruk kallade sig i öns knatteserie (andra lag hette Arsenal, Barcelona etc). Hans första kontakt med Boda skedde i B-juniorsåldern. Som 16-åring tränade han med Boda och som 17-åring gick han sina första matcher i de rödsvarta – då i division III.
Det betyder att årets lagkapten har ett tioårs-perspektiv på Boda. Han har lirat i trean, fyran och nu femman. Från den första säsongen med cirka tio juniorer är det längre bara han och Jim Asplund som längre hänger aktivt med.
– Det är tyvärr så, säger Chrisse, man är många som börjar, men så kommer mopointresset och annat och en efter en faller bort.
Till detta kommer att många lämnar ön för studier och jobb.

– Och sen är ju fotbollen en hobby, säger Chrisse, som å andra sidan är bestämd när det gäller attityden: Säger man att man ska vara med, ska man vara med! Det förstör lagandan när folk inte dyker upp på träningarna. 
Inför årets säsong tog Boda en ny riktning och gick medvetet in för att samla enbart spelare med koppling till ön. Lagkaptenen är nöjd med uppslutningen på träningarna.
– Det har gjort att humöret är mycket bättre, och trots att vi förlorade första matchen i Sagu spelade vi tidvis mycket bra, på en nivå som vi inte alls nådde under fjolåret. Det beror förstås på att vi känner varandra och har lättare att veta hur vi ska spela. Man vet helt enkelt vad vissa spelare är bra på och det underlättar spelet.
Efter hemmasegern (3–0) mot Wilpas 2 lyfter Chrisse fram samma element:

– Vi spelade för varandra mot Wilpas, vi talade hela tiden med varandra och då är det lättare att styra spelet och låta bollen göra jobbet.
Dagens lagkapten har ”avverkat” närmare tio tränare under åren. Han nämner namn som Tero Forss, Anton Brotkin, John Byman, Sven Ivars, Mats Johansson, Thomas Lagerroos och Willy Lindberg.
– Inte minst Thomppi lärde oss mycket om fotboll, och det var han som tog oss med till Boda när vi var B-juniorer. Thomppi var väldigt insatt i det han gjorde och han fick oss juniorer att tro på oss själva. Det är faktiskt en stor orsak till att jag fortfarande spelar efter två knäoperationer. Han väckte verkligen vårt intresse för fotboll.
Chrisse började i anfallet, men efter en knäskada började han hålla till på innermittfältet – ”och det är faktiskt där jag vill spela”.

Du är kapten för laget. Hur ser du på den rollen?

– Det har varit en dröm länge. När jag började spela hade vi kaptener som Jens Törnqvist och Jens Skog, som jag hade sett upp till som spelare, så det här ett uppdrag jag gärna tar emot. Som kapten är mitt jobb att hjälpa och peppa mina lagkamrater.
Med spelare från ön är det självklara målet för lagkaptenen att stiga tillbaka till fyran – ”det är vi väl alla inställda på också om kraven är högre i fyran”.


Och vilken är din hälsning till publiken?

– När det nu är första gången på tio år som vi alla spelare är från ön, tycker jag man kan komma och se oss spela. Vill ni se oss stiga, så kom och hjälp till i publiken, säger lagkapteten.
 Serien spelas som en enkel serie varefter de sex bästa lagen spelar en slutspelsserie och de fem sämsta en nedre serie där de två sista faller till sexan.

21.6.2021

4–0-seger för Boda på bortaplan!

FC Boda kom snabbt igen efter förra bortaförlusten. TPK 2 föll på söndagskvällen i Åbo med 0–4 efter 0–1 i paus.
– En rätt jämn match men vi skapade chanserna och tog dem, säger tränaren Patrik Mattsson. Vi hade bra chanser på hörnor och bland annat en ribbträff.

Eddie Lindroos inledde målfabrikationen, John Sandholm gjorde 0–2 på straff, och Eddie Lindroos gjorde sitt andra mål för kvällen, varefter Sandholm satte sin andra straffspark. Straffarna följde efter att Sven Ivars och William Lemoine hade fällts inom sexton meter.
– En viktig seger, säger Mattsson. I en enkel serie på tio matcher är det viktigt att man kommer igen efter förluster, och det har vi gjort nu två gånger.

Boda inledde med en försvarslinje som bestod av Kim Magnusson, Jonathan Forsman, John Sandholm och Sebastian Holmström. På mittfältet startade Christoffer Holmström, Fredrik Börman och Albin Röblom och i anfallet Sven Ivars, William Lemoine och Eddie Lindroos. På bänken började Oskar Byman, Andrej Karlsson och Kristian Björkman.

Kvällens stjärnor (tränarens fördelning): 1 stjärna Eddie Lindroos, 2 stjärnor William Lemoine och 3 stjärnor John Sandholm.

4.7.2021

Boda vann 3–2 hemma!

Det blev hemmaseger 3–2 för FC Boda i onsdagskvälllens match mot gästande LTU 2.

Boda förfogade över hela 18 spelare och gick från början in för intensiv hög press med täta byten i anfall och offensivt mittfält – med tanken att trötta ut gästerna.

Taktiken gav utdelning efter nästan en halv timmes spel då Boda gjorde 3 mål inom 5 minuter.

Arthon Alanne inledde målfabrikationen vid 27:e minuten med en lobb från långt håll över målvakten.

2–0 och 3–0 kom vid 31:a respektive 32:a minuten efter framspel av Kristian Björkman till Sven Ivars.

Gästerna reducerade efter paus vid 49:e minuten då Boda tappade lite av tempot och pressen. Man höll dock LTU på avstånd fram till 88:e minuten då gästerna reducerade ytterligare på straff.

Boda höll ut i slutminuterna och hade ännu ett stolpskott i 92:a minuten.

Tränaren Patrik Mattsson var nöjd med laginsatsen. Taktiken med hög press och täta byten lyckades.

Bodas nästa match är mot KaaPS lördagen den 31 juli kl. 15 på Bodavallen. KaaPS ligger på samma poäng i tabellen som Boda, 9 poäng på 5 matcher.

Tränaren delade efter matchen ut stjärnor enligt följande:

3 stjärnor Sven Ivars
2 stjärnor Arthon Alanne
1 stjärna Jonathan Forsman

14.7.2021

Förlust – men Boda hade serietvåan i gungning


FC Boda förlorade knappt lördagsmatchen mot serietvåan Hot Lips från Åbo. Matchen slöt 1–2 (0–1).

Matchen genomfördes på en våt plan i regn och det gynnade de mer tekniska gästerna, som kunde ta ledningen vid 26:e minuten efter sjabbel i Bodaförsvaret. Minuterna efter hade Lucas Johansson en rykare i stolpen men närmare än så kom inte Boda. Åtta minuter in i andra halvleken gjorde gästerna 0–2 på hörna.

Men Boda kom igen. Albin Röblom nickade 1–2 efter snyggt inlägg av Lucas Johansson. Minuten efter var Sven Ivars på väg igenom men domaren valde att ge gästerna frispark.

Boda fortsatte att pressa, och länge låg utjämningsmålet inom räckhåll, men man kom inte till skott.

– Det här var vår tuffaste match under den här säsongen, sa en av gästerna efter matchen.

Sven Ivars å sin sida såg regnet som det dominerande elementet.
– Och i sådana matcher är det ofta turen som avgör. Å andra sidan var gästerna skickligare och mer samspelta än vi.

Enligt Ivars gick Boda in för att hålla bollen på marken i regnet. – Vi försökte hålla boll och matchen var inget misslyckande i sig, de andra vara bara bättre den här gången, säger Ivars.

Tränaren Patrik Mattsson är naturligtvis inte nöjd över förlusten, men tycker inte att Boda gjorde en dålig match. – En ganska jämn match där vi gjorde en bra kämpainsats.

Bodas laguppställning:

Markus Niemi (mv), Kim Magnusson, Jonathan Forsman, John Sandholm, Jim AsplundChristoffer Holmström, Albin Röblom, Fredrik BörmanSven Ivars, William Lemoine, Eddie Lindroos, Harri Björkqvist, Richard Simola, Lucas Johansson, Erald Gjondedaj (mv).

Tränarens stjärnor:

3 stjärnor Albin Röblom
2 stjärnor Markus Niemi
1 stjärna Kim Magnussson

7.8.2021

Uddamålsförlust igen för Boda


Det blev en ny uddamålsförlust för Boda när man mötte Kaarinan PS på hemmaplan på onsdagskvällen. Matchen slöt 3–4 efter att Boda hade lett 2–0 i paus.  Gästerna inledde piggt mot ett Boda som inte riktigt var närvarande under första kvarten. Men man spelade in sig i matchen och Eddie Lindroos kunde vid 27:e minuten göra 1–0 ensam med målvakten. Vid 42:a minuten var det Sven Ivars tur att slinka igenom efter en djupledspassning
– 2–0 och ledning i pausvilan.  Gästerna var överlag passningssäkrare och hade en bättre bollbehandling och det gav utdelning. Vid 49:e minuten gjorde man 1–2 på frispark strax utanför 16 meter och kvitterade i 64:e minuten med en lobb över Bodamålvakten.  Det säger något om matchbilden att Boda fick sin första hörna vid 74:e minuten. Gästerna svarade omedelbart med att göra 2–3 på ett långskott i målvaktens bortre hörn.

Andrej Karlsson gjorde ännu 3–3 vid 75:e minuten, men längre kom Boda inte, och vid 79:e minuten avgjorde KaaPS matchen med en otagbar nick från nära håll.

Det var ett skadedrabbat Boda som kom till match. Ur spel var lagkaptenen Christoffer Holmström och Albin Röblom. William Lemoine lämnade därtill planen i ett tidigt skede efter en vadskada. Till och med reservmålvakten Markus Niemi gick in som utespelare i slutminuterna.  – Vi är inne i en tung skadeperiod nu, säger tränaren Patrik Mattsson. Efter en svag inledning kunde vi sedan ha gjort till och med flera mål, men det finns inga enkla matcher och det ges inga gratispoäng.

Bodas nästa match spelas på söndagen kl. 15 i Sagu.  Laguppställningen:
Mats Eriksson (mv), Eddie Lindroos, Sven Ivars, Lucas Johansson, Kristian Björkman, Kim Magnusson, John Sandholm, Jim Asplund, Sebastian Holmström, Andrej Karlsson, Richard Simola, Fredrik Börman, Jonathan Forsman, William Lemoine, Markus Niemi.

Tränarens stjärnor:
3 stjärnor Fredrik Börman
2 stjärnor Lucas Johansson
1 stjärna Sven Ivars


11.8.2021

Viktig bortaseger för Boda!


FC Boda tog en viktig bortaseger på söndags-eftermiddagen i division fem: AC Sauvo föll i Sagu med klara siffrorna 0–3 (0–0).

Segern kom lägligt efter två uddamålsförluster och Boda hänger fortfarande med bland de sex som efter grundserien spelar en övre slutspelsserie. Med fyra segrar och fyra förluster ligger Boda på 12 poäng.

Man spelade Sagumatchen enligt 3-4-1-2, där trebackslinjen bestod av John Sandholm-Johan Backas-Jonathan Forsman. Eddie Lindroos och Harri Björkqvist agerade vingbackar och på centrala mittfältet fanns Markus Dahlbom och Fredrik Börman, medan Kristian Björkman spelade offensiv mittfältare bakom anfallarna Andrej Karlsson och Sven Ivars.

Som bytesspelare inledde Kim Magnusson, Jim Asplund och Sebastian Holmström, men alla hade full andel i bortasegern. I målet var Mats Eriksson säkerheten själv, säger tränaren Patrik Mattsson.

Matchen spelades på en blöt konstgräsplan med stora våta ytor som gjorde det svårt att hålla boll. Boda hade ett stolpskott och ett skott i ribban i första halvleken, men själva målfabrikationen kom igång först i andra halvleken.

Sven Ivars nickade in 0–1 efter frisparksinlägg av Jim Asplund, Fredrik Börman gjorde 0–2 på långskott och 0–3 på ett genombrott efter passning av Sebastian Holmström.

–    Vår bästa match hittills den här säsongen, säger Mattsson. Vi rullade boll jäkla bra trots en blöt och bedrövlig plan. Ett kontrollerat spel helt enkelt! Vårt mittfält vågade och klarade av att rulla boll i blötvädret.

Nästa hemmamatch spelas på lördagen kl. 15 mot Marttilan Murto, ett lag som håller till i botten-striden, så det gäller att ge allt på lördag, säger Patrik Mattsson med en passning till publiken.

Serien har präglats av att man har spelat mycket i kors, men en seger på lördag ger sannolikt en plats bland de sex bästa som spelar en övre slutspelsserie. Grundseriens sista match spelar Boda fredagen den 27 augusti på bortaplan mot PiPS som har vunnit alla sina matcher hittills.


Tränarens stjärnor:

3 stjärnor Johan Backas
2 stjärnor Fredrik Börman
1 stjärna John Sandholm


15.8.2021

Stor och viktig seger för Boda

Boda bärgade tre viktiga poäng i lördagens drabbning mot Marttilan Murto i Amosparken i Kimito. Matchen slöt 5–1 efter 2–0 i paus.

Vi gick från början in för att spela vårt eget spel och inte falla in i gästernas tempo. Vi rullade verkligen boll i dag och var det klart bättre laget, säger tränaren Patrik Matsson.

Men så förfogade också Boda över ett centralt mittfält med stor rutin: Fredrik Börman, Markus Dahlblom och Dine Rehnfors, som senast spelade i Bodatröjan för cirka fem år sedan.

Men Patrik Mattsson berömmer också backlinjen med Christian Björkman, Jonathan Forsman och John Sandholm – liksom vingbackarna Jim Asplund och Eddie Lindroos, som tidvis också höll till i anfallet.  Kim Magnusson inledde målfabrikationen med en effektiv tåfjutt i et trängt läge. Fredrik Börman pangade in 2–0 med ett långskott och Magnusson återkom i andra halvleken med ett säkert skott i målvaktens vänstra nedre hörn. För 4–0 stod Jimmy Röblom i en soloräd. Gästernas Teemu Östlund reducerade till 4–1 innan Markus Niemi – Bodas ena målvakt som i dag spelade ute – fastställde slutresultatet till 5–1.  Boda har nu en större chans till en plats i en övre slutspelsserie med de sex bästa lagen. Men helt säkert är det inte i och med att en del lag som nosar på övre slutspelsserien har färre matcher spelade.  Boda spelar sin sista match i grundserien på bortaplan mot serieledarna PiPS på fredagen.

Målen:
1–0  19 min Kim Magnusson

2–0  23 min Fredrik Börman

3–0  66 min Kim Magnusson 
4–0  78 min Jimmy Röblom

4–1  82 min Teemu Östlund 
5–1  83 min Markus Niemi 

Boda i dag: Mats Eriksson (mv), Christian Björkman-Jonathan Forsman–John Sandholm–Eddie Lindroos–Jim Asplund–Fredrik Börman–Markus Dahlbom–Dine Rehnfors–Richard Simola–Kim Magnusson–Andrej Karlsson–Markus Niemi–Jimmy Röblom.  Matchvärden ÅU premierade Teemu Östlund hos gästerna och Kim Magnusson i Boda.


Tränaren Patrik Mattssons stjärnor:
3 stjärnor Kim Magnusson
2 stjärnor Fredrik Börman

1 stjärna Jonathan Forsman


21.8.2021

Boda nådde 1–1 mot serietvåan!


FC Boda avslutade på fredagskvällen grundserien med 1–1 på bortaplan mot serietvåan PiPS. För Bodas mål stod Sven Ivars som efter sjabbel i PiPS-försvaret kunde lägga bollen i tomt mål.

PiPS kvitterade så sent som i 88:e minuten, på nick efter ett inlägg från kanten.

– PiPS ville verkligen vinna, säger Bodatränaren Patrik Mattsson. I slutminuterna anföll man till och med målvakten. Men vårt paket hölls kompakt hela matchen, en bra laginsats än en gång. PiPS hade kanske mera bollinnehav, men vi var nog aldrig i blåsväder. 

Öppningen i kväll: Mats Eriksson (mv) – backlinje: John Sandholm-Kim Virta-Jonathan Forsman – vingbackar: Kim Magnusson-Jim Asplund – mittfält: Fredrik Börman-Dine Rehnfors – offensiv mittfältare: Markus Niemi – anfallet: Sven Ivars-Andrej Karlsson. Bänken vid start: Lucas Johansson, Markus Dahlbom, Christian Björkman.

Tränarens stjärnor:
3 stjärnor: Jonathan Forsman
2 stjärnor: Mats Eriksson
1 stjärna: John Sandholm

När grundserien är spelad ligger Boda på femte plats med 16 poäng – vilket med god marginal ger en plats bland de sex bästa i den övre slutspelsserien.

På tio matcher noterades Boda för fem segrar, fyra förluster och en oavgjord. Målskillnad 27–17.

Övre slutspelsserien spelas som en enkel serie (fem matcher per lag) i september och oktober.


27.8.2021

Vingklippt Boda förlorade mot serieledande Hot Lips

FC Boda förlorade första matchen i övre slut-spelsserien. Serieledarna Hot Lips vann med 4–1 (2–0).

Det var ett vingklippt Boda som sprang in på Barkplan i Åbo. Skador, sjukdom och annat förhinder hade reducerat truppen till bara nio ordinarie utespelare – målvaktstränaren Erald Gjondedaj kompletterade på mittfältet från start.

Bodas lag:
Markus Niemi (mv), försvar: John Sandholm, Johan Backas och Jonathan Forsman, mittfält: Erald Gjondedaj, Christian Björkman, Jim Asplund, Fredrik Börman, anfall: Kim Magnusson, Andrej Karlsson och Eddie Lindroos.

På bänken: KSF-juniorerna Melvin Dahlbom, Ted Johansson och Hampus Karell – 13–14 år gamla som debuterade i Bodas färger!

Som tränare fungerade i Patrik Mattssons frånvaro Erald Gjondedaj som snabbt bytte in junioren Dahlbom och lite senare Johansson och Karell. 
– Jag märkte genast att vi här har talangfulla spelare så de fick mycket speltid, säger Gjondedaj.  Trots förlusten såg Gjondedaj många positiva sidor. Boda rullade boll och vi hade bra feeling, det kändes inte som en förlust.
– Men visst harmar det att Hot Lips gjorde alla sina spelmål på våra misstag.  Bodas mål kom i andra halvleken, i en frispark som Fredrik Börman pangade in från utanför 16 meter.  Gjondedaj återkommer gärna till KSF-juniorerna:  – Skickliga killar, jag sa till dem att gå ut och njut och det gjorde de, och efter matchen fick de en kollektiv applåd av de ordinarie spelarna. 

Tf tränaren Gjondedajs stjärnor till Boda-spelarna:

3 stjärnor Fredrik Börman

2 stjärnor Eddie Lindroos

1 stjärna Ted Johansson

Bodas höstöppning är tuff. Ikväll mötte man serieledarna, kommande fredag möter man serietvåan PiPS, också det på bortaplan.


10.9.2021

Boda chanslöst mot serietvåan – två generationer Dahlbom på plan!


Boda hade inte en chans mot serietvåan PiPS i fredagskvällens bortamatch. Det blev förlust med 4–0 (2–0).

Enligt vikarierande tränaren Erald Gjondedaj höll man jämn takt med PiPS ända fram till första målet, som kom på en perfekt fripsark från 18 meter. Boda hade efter det svårt att samla sig.

Kvällens öppningselva: Markus Niemi (mv), backar John Sandholm-Jonathan Forsman-Jim Asplund, vingbackar Kim Magnusson och Eddie Lindroos, mittfältare Fredrik Börman-Markus Dahlbom, offensiv mittfältare Christoffer Holmström, anfallare Sven Ivars-William Lemoine. På bänken Harri Björkqvist, Richard Simola och KSF-juniorerna Melvin Dahlbom, Ted Johansson och Hampus Karell.

Alla tre juniorer fick speltid, men enligt tränaren Erald Gjondedaj inte lika mycket som förra matchen eftersom PiPS spelade ett mycket hårt fysiskt spel.

Ett stycke Boda-historia skrevs i matchen då far och son Markus och Melvin Dahlbom uppträdde tillsammans på mittfältet.

– Det var kvällens höjdpunkt, säger Gjondedaj, att se två generationer tillsammans på plan. En verkligt fin känsla, och en stor händelse i mina ögon, det är inte ofta det händer i finländsk fotboll.

Vik. tränarens stjärnor:
3 stjärnor Sven Ivars
2 stjärnor Fredrik Börman
1 stjärna Eddie Lindroos

Bodas nästa match är lördagen den 25 september kl. 15 på Bodavallen. För motståndet står KaaPS.


17.9.2021

Boda vände 0–2 till oavgjort

Gästande seriefyran Kaarinan Palloseura (KaaPS) chocköppnade mot Boda i lördagens match på Bodavallen. Gästerna pangade in två fullträffar inom den första dryga kvarten. Båda långskotten var otagbara för Bodamålvakten Markus Niemi.

Så mycket mera av spelet hade inte gästerna, men trots speldominans lyckades Boda inte reducera före pausvilan. Chanser hade man: Markus Dahlbom var först ensam igenom men lobbade över målet. Stunden senare hade man en rykare knappt över ribban.

Boda reducerade till 1–2 i 49:e minuten. John ”Sandis” Sandholm stod för avslutet efter ett tätt småpassande inom 16 meter. Boda hade nu tagit över kommandot totalt och hade drygt 15 minuter in i andra halvleken en rad kanoner på den välspelande KaaPS-målvakten. Det dröjde ända till 81:a minuten innan Sven Ivars från nära håll kunde fösa in 2–2 med kroppen på en hörna. 

Boda fortsatte att dominera och pressade intensivt på, men segermålet uteblev.

 – Vi hade klart övertaget, säger Bodatränaren Patrik Mattsson, så det är klart det harmar att vi fick bara en poäng. Spelmässigt var det vi som spelade fotboll och gästerna tjongade. Vi hade chansen att vinna med till och med 5–2 men tog den inte. 

Markus Dahlbom premierades som Bodas bästa spelare av matchvärden Sparbanken. 

Dagens laguppställning: Markus Niemi (mv), backlinjen Dine Renfors-Johan Backas-Jonathan Forsman, vingbackar och mittfält Eddie Lindroos-Fredrik Börman-Christoffer Holmström-Kim Magnusson, anfall: John Sandholm-Sven Ivars-William Lemoine. På bänken vid start: Jim Asplund, Andrej Karlsson, Jimmy Röblom, Markus Dahlbom, Christian Björkman. 

Tränaren Patrik Mattsson stjärnor i dagens match:
3 stjärnor Markus Dahlbom
2 stjärnor Fredrik Börman
1 stjärna Christoffer Holmström

Boda spelar sin nästa match borta mot LTU på fredag kväll. Säsongens sista match spelas hemma lördagen den 9 oktober, mot Marttilan Murto.


25.9.2021

Knapp bortaförlust för Boda i nästsista matchen


Det blev en uddamålsförlust för Boda i årets sista bortamatch. Boda ledde 1–2 i paus, men LTU tog hem segern med 3–2.

Vikarierande tränaren Erald Gjondedaj menar att Boda kunde ha lett med många mål efter första halvleken. Fredrik Börman inledde målskyttet med en hörna som sökte sig in i målvaktens bakre hörn. Det andra Bodamålet kom också på Börmans hörna, efter en retur via en LTU-spelare.

Tyvärr tröttnade Boda i andra halvleken och hemmalaget kom åt att vända matchen.

– En fin match trots allt, men det räckte inte till, säger Gjondedaj.

Bodas laguppställning i dag: Markus Niemi (mv), försvaret: Jim Asplund-Jonathan Forsman-John Sandholm, vingbackar och mittfält: Kim Magnusson-Fredrik Börman-Christoffer Holmström-Andrej Karlsson, anfallet: Eddie Lindroos-William Lemoine-Sven Ivars. Bytesbänken: Markus Dahlbom, Melvin Dahlbom, Ted Johansson.

Tränarens stjärnor:
3 stjärnor Fredrik Börman
2 stjärnor Eddie Lindroos
1 stjärna Andrej Karlsson

– Mycket svårt att ge stjärnor i kväll, säger Erald, hela laget spelade bra!

Bodas sista match spelas lördagen den 9 oktober kl. 15, mot Marttilan Murto.


1.10.2021